MercedesTrophy

#PerfectDrive

Al meer dan 30 jaar ondersteunt Mercedes-Benz golf. Van de meest prestigieuze majors, tornooien en professionele spelers tot ‘s werelds grootste amateur golftornooi, de “MercedesTrophy”.

Mercedes-Benz is een Global Partner of the Masters, de meest prestigieuze major, en Official Patron of The Open, de meest traditionele en innovatieve major. 

Bovendien ondersteunt Mercedes-Benz tal van professionele tornooien op verschillende tours over de hele wereld. Professionele golfers Bernhard Langer, Jon Rahm, Rickie Fowler, Inbee Park en So Yeon Ryu behoren tot onze golfambassadeurs.

Wij verwelkomen jaarlijks meer dan 60.000 spelers uit meer dan 60 landen.

 

        
    

MercedesTrophy

#Mission Longest Drive

De ‘Mission Longest Drive’ is een nieuwe competitie naast de gevestigde en populaire ‘Drive to the Major’ competitie binnen de MercedesTrophy.

Net als ‘Drive to the Major’ is het idee van ‘Mission Longest Drive’ het creëren van een unieke money-can’t-buy experience voor de Mercedes-Benz golfgemeenschap.

Ondersteund door een van de longest hitters op de  PGA Tour for Professionals, is Mercedes-Benz merkambassadeur Jon Rahm, en zijn team, nog een aantrekkelijke troef voor de wereldwijde MercedesTrophy.

MercedesTrophy

#Drive to the Major

‘Drive to the Major’ is het enige toegangspunt ter wereld dat een plek heeft gewonnen in het ‘Monday After Event’. Een event dat direct na The Open wordt gespeeld, op dezelfde baan waarop golfprofessionals de dag ervoor hebben gespeeld.

‘Drive to the Major’ wordt geïmplementeerd via de speciale competitie ‘Straightest Drive’/’Nearest to the Line’ tijdens de wereldwijde MercedesTrophy-toernooireeks.

Playing Royal Portrush on the Monday after The Open

‘DRIVE TO THE MAJOR’ WINNAARPAKKET 2022
Datum: 19 t/m 24 juli 2023 The Open locatie 2023: Hoylake, Liverpool, Engeland

MercedesTrophy

#The Masters

De Masters is de eerste van vier grote golfkampioenschappen. In 2023 vindt de 87e editie plaats op de Augusta National Golf Club in Augusta, Georgia.

Het is de enige van de vier majors voor heren die altijd op dezelfde locatie plaatsvindt. Het zware en indrukwekkende parcours evolueert voortdurend. Mercedes-Benz merkambassadeur Bernhard Langer: “Ik heb nog nooit een baan gezien die zo gerenoveerd en verbeterd is als Augusta National.”

Traditie van erg dichtbij meemaken.

De geschiedenis van The Masters in Augusta is overal tastbaar aanwezig. Een beroemd voorbeeld is de zogenaamde ‘Eisenhower Tree’ op de 17e fairway. De voormalige Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower sloeg zijn ballen zo vaak tegen deze boom dat hij gefrustreerd een officiële aanvraag indiende om de boom om te hakken. De aanvraag werd afgewezen, maar de boom werd wel naar Eisenhower genoemd.

Twee merken die rijk aan traditie zijn, gaan samen op stap.

Door zijn bijzondere geschiedenis verenigt The Masters op een unieke manier sportieve perfectie en traditie. Waarden die Mercedes-Benz eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Daarom ondersteunt Mercedes-Benz sinds 2008 met volle overtuiging het Masterstoernooi. Vanaf 2014 versterkt Mercedes-Benz zijn partnership en wordt het merk met de ster Global Sponsor. Mercedes-Benz en The Masters zijn met elkaar verbonden door gedeelde waarden als passie en perfectie. Mercedes-Benz is dan ook vereerd om zich als Global Sponsor te verbinden aan dit zeer exclusieve toernooi.

MercedesTrophy

#MercedesTrophy World Final

Het absolute hoogtepunt van de MercedesTrophy Competitie is de “MercedesTrophy World Final”,  die traditioneel in Stuttgart wordt gehouden. (Birthplace of the Automobile.) Hier nemen de beste spelers van de MercedesTrophy (nationale/regionale) finales het op tegen elkaar. 

MercedesTrophy

#World Final 2022

 

De winnaars van Cat.1, 2 & 3 Benelux Final 2022 (te Royal Golf Zoute) vertegenwoordigden het BeNelux Team op de Mercedes-Benz World Final.

Op woensdag werden alle deelnemers ontvangen op een exclusieve “Welcome Ceremony”.

Donderdag MercedesTrophy World Final -Round 1 @ Golf Club Schloss Nippenburg. ‘s Avonds, receptie met diner in het Mercedes-Benz Museum.

Vrijdag exclusief Mercedes-Benz Day.

Zaterdag MercedesTrophy World Final – Round 2 @ Stuttgarter Golf-Club Solitude.

Zondag MercedesTrophy World Final – Round 3 @ Stuttgarter Golf-Club Solitude, met als afsluiter een Prize-Giving Ceremony & Farewell Dinner.

MercedesTrophy

#World Final 2023

De MercedesTrophy World Final is de seizoensfinale voor de succesvolle winnaars van de verschillende MercedesTrophy Competities over de hele wereld. Om deze once-in-a-lifetime beleving nog spectaculairder te maken, wordt de MercedesTrophy World Final dit jaar voor het eerst gehouden in het luxueuze 5-sterren superior hotel ‘Der Öschberghof’ aan de rand van het Zwarte Woud, het meer van Konstanz en Zwitserland en zal doorgaan van 03 tot 07 oktober 2023.

 

MercedesTrophy

#Ambassadors

Bernhard Langer

Mercedes-Benz merkambassadeur Bernhard Langer was een speciale gast bij de MercedesTrophy World Final 2019. De tweevoudig Masters-winnaar daagt de deelnemers van de Beat Bernhard Langer-competitie uit om hun afslag dichter bij de hole te spelen dan de legendarische Bernhard.

The 2022 Masters: Mercedes-Benz pays tribute to Bernhard Langer with a special work of art

Het merk met de ster richt zich dit jaar op twee iconen: Bernhard Langer en de Mercedes-Benz G-Klasse. Beiden zijn al meer dan 40 jaar de beste in hun klasse. Tijd voor een bijzonder eerbetoon.

Voor Bernhard Langer is het Masters Tournament van dit jaar een heel speciaal toernooi. De in Anhausen geboren Duitser, die tot de zogenaamde “Big Five” van de golfwereld behoort, speelde 40 jaar geleden zijn eerste Masters Tournament in Augusta, Georgia. Langer won tweemaal: zijn eerste keer in 1985 en zijn tweede in 1993. Om hem en zijn decennialange carrière te eren, heeft Mercedes-Benz iets unieks gemaakt: een heel persoonlijk kunstwerk. Op een Mercedes-Benz G-Klasse vertelt tape-art kunstenaar Leah Abucayan het verhaal van de golfer van wereldklasse en zijn legendarische carrière.

“Op deze manier eren we twee iconen – Bernhard Langer en de Mercedes-Benz G-Klasse”, zegt Bettina Fetzer, hoofd communicatie en marketing bij Mercedes-Benz AG. “Bernhard Langer en de G-Klasse geven al meer dan 40 jaar vorm aan de tijdgeest en zijn beide symbolisch voor onze campagne claim ‘Stronger than Time’.”

Bernhard Langer zegt zelf: “Ik ben verheugd met deze eer en ben onder de indruk van wat hier is gecreëerd. Ik heb veel gemeen met de G-Klasse. Hij bestond al toen ik hier voor het eerst deelnam in 1982. Sindsdien hebben we zijn allebei trouw gebleven aan onszelf, terwijl we tegelijkertijd altijd met de tijd meegaan en constant evolueren.”

MercedesTrophy

#Ambassadors

Jon Rahm

Slagkracht, van tee tot green.
In zijn opkomst door de professionele gelederen drukte Jon Rahm al snel zijn stempel op het spel. Hij speelt met een vurige passie en laser achtige focus, waardoor hij een favoriet is onder de fans.

Zijn kracht vanaf de tee zorgt ervoor dat zijn spel voor zich spreekt, een bewonderenswaardige kwaliteit.

Het nieuwe seizoen start in april op de Augusta National Golf club.

Voor het 15e jaar op rij zal Mercedes-Benz partner zijn in deze exclusieve omgeving. Naast de Duitser Bernhard Langer hoopt ook de Spanjaard Jon Rahm een succesvol Tournament.

De golfwereld kijkt vooral uit naar Jon Rahm, die vorig jaar een major won. Hij zal de ster voor het eerst op zijn mouw dragen tijdens de Masters 2022 als wereldwijde merk ambassadeur van Mercedes-Benz. Bij de laatste vier Masters-toernooien eindigde de 27-jarige, momenteel nummer twee van de wereldranglijst, altijd in de top 10.

MercedesTrophy

Bezoek Laurent Perrier

De winnaars van de “Hole-in-one” of “Nearest to the Pin” worden uitgenodigd door Laurent-Perrier voor een bezoek aan hun domein in Reims. Alle winnaars worden met hun partners verwacht op donderdag 27 oktober in het Mercedes-Benz Experience Centre te Brussel. Na het ontbijt mag iedereen met een Mercedes-Benz wagen de rit aanvangen. Na een vrije namiddag in Reims rijden we per bus naar het Champagne domein van Laurent-Perrier. Hier volgt een deskundige uitleg over het ontstaan en de ontwikkeling van dit domein door de eeuwen heen. Hierna ontdekken we de kelders en sluiten we af met een exclusief diner aangeboden door Laurent-Perrier.

In 1881 erfde Eugène Laurent, de keldermeester, het kleine champagnebedrijf van Alphonse Pierlot en besefte de noodzaak om het te ontwikkelen. Hij voorzag het van de essentiële pijlers voor de productie van Grote Champagnewijnen. Hij kocht verschillende huizen in Tours-sur-Marne en verwierf wijnstokken op de beste domeinen: Bouzy, Tours-Sur-Marne, Ambonnay. Hij liet 800 meter kelders uitgraven en richtte er een proeflaboratorium in.

Zo ontstond het Domaine Laurent-Perrier in Tours-sur-Marne. Dit pittoreske dorpje is ideaal gelegen op het kruispunt van de drie belangrijkste wijngebieden van de Marne, de Montagne de Reims, de Marne-vallei en de Côte des Blancs, en is een van de 17 gemeenten die zijn geclassificeerd als Grands Crus in de Champagne.

 

Onze Partners

Met dank aan onze partners

Geen MercedesTrophy zonder onze trouwe én nieuwe sponsors. Elk op hun manier bouwen ze mee aan de fijne sfeer en het premium karakter van dit hoog aangeschreven golfevent. We wensen hen hierbij dan ook te bedanken voor hun uiterst gewaardeerd partnership.