MercedesTrophy 2019

slide

MercedesTrophy 2019

slide

MercedesTrophy 2019

slide

Klaar voor een volgend rondje MercedesTrophy?

Het is weer zover. Alle winterplooien zijn gladgestreken, de greens zien er opnieuw groen uit en de vlaggen zijn geplant. Met andere woorden, we zijn helemaal klaar voor een nieuw seizoen van de MercedesTrophy! Net als de voorgaande jaren kruisen meer dan 3000 deelnemers de golfclubs op de mooiste banen van de Benelux. Want ook dit jaar verleggen we onze grenzen en strijkt de Mercedez-Benz golfkaravaan neer in buurlanden Nederland en Luxemburg. Tijdens deze prestigieuze en tevens vriendschappelijke wedstrijden worden zowel score- als visitekaartjes in een ontspannen sfeer uitgewisseld. Het toernooi staat sinds het begin van zijn bestaan, dit jaar 30 jaar geleden, garant voor stijl, klasse, sportiviteit en fair play, onze kernwaarden. Dit seizoen vragen we speciale aandacht voor ons belangrijkste sociaal initiatief, onze samenwerking met Laureus. Een wereldwijde foundation die kansarme jongeren via sport ervaringen en kansen biedt voor een betere toekomst

De MercedesTrophy 'Guests Only'

Traditiegetrouw vindt de MercedesTrophy ‘Guests Only’ plaats op weekdagen en zijn deze wedstrijden alleen toegankelijk voor de genodigden van Mercedes-Benz-concessiehouders en cosponsors van de MercedesTrophy. Deze dagen staan volledig in het teken van de genodigden, waarbij kosten noch moeite gespaard worden om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Na een rondje golf op de mooiste golfbanen van de BeNeLux, volgt een champagnedegustatie van Laurent Perrier met hapjes, gevolgd door een prijsuitreiking met tal van schitterende prijzen. De dag wordt afgesloten met een walking dinner. De beste spelers van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ zullen elkaar opnieuw ontmoeten tijdens de BeNeLux finale op de baan van Royal Waterloo Golf Club op vrijdag 6 september. De winnaars van deze finale nemen begin oktober deel aan de prestigieuze MercedesTrophy World Final in Stuttgart, de thuisbasis van het merk. Alle winnaars uit de 60 deelnemende landen zullen er gedurende meerdere dagen tegen elkaar spelen voor de uiteindelijke overwinning.

De MercedesTrophy 'Members Only'

Tijdens het weekend verwelkomen we de leden van de gastclubs op het Mercedes-Benz ‘Members Only’ event met een ontvangst op maat. De programma's van beide dagen kunt u hier vinden.


Opkomende wedstrijden

Mercedes, de passie voor golf

The Masters

Het prestigieuze golftoernooi vindt elk jaar in april plaats en is de eerste Major van het seizoen. Al sinds 1934 komt de internationale golfelite in de Augusta National Golf Club in de VS-staat Georgia samen. Daar nemen de deelnemers het tegen elkaar op in een van de zwaarste par-72-wedstrijden ter wereld. De winnaar wacht niet alleen roem, eer en het levenslange lidmaatschap van de gerenommeerde Augusta National Golf Club, maar ook de begeerde ‘green jacket’.

Traditie van erg dichtbij meemaken.

De geschiedenis van The Masters in Augusta is overal tastbaar aanwezig. Een beroemd voorbeeld is de zogenaamde ‘Eisenhower Tree’ op de 17e fairway. De voormalige Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower sloeg zijn ballen zo vaak tegen deze boom dat hij gefrustreerd een officiële aanvraag indiende om de boom om te hakken. De aanvraag werd afgewezen, maar de boom werd wel naar Eisenhower genoemd.

Twee merken die rijk aan traditie zijn, gaan samen op stap.

Door zijn bijzondere geschiedenis verenigt The Masters op een unieke manier sportieve perfectie en traditie. Waarden die Mercedes-Benz eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Daarom ondersteunt Mercedes-Benz sinds 2008 met volle overtuiging het Masterstoernooi. Vanaf 2014 versterkt Mercedes-Benz zijn partnership en wordt het merk met de ster Global Sponsor. Mercedes-Benz en The Masters zijn met elkaar verbonden door gedeelde waarden als passie en perfectie. Mercedes-Benz is dan ook vereerd om zich als Global Sponsor te verbinden aan dit zeer exclusieve toernooi.

Bekijk website

The Open Championship

Sinds 1860 wordt dit toernooi in Groot-Brittannië georganiseerd. Het is de enige Major buiten de VS en staat ook bekend als de ‘British Open’. ‘Open’ betekent dat traditioneel zowel amateurs als profspelers aan het toernooi mogen deelnemen. Dit jaar vindt de 147e editie van The Open plaats op de historische linksbaan van Carnoustie. Dankzij het bijzondere partnership tussen The Open Championship en Mercedes-Benz kan voor deelnemers aan de MercedesTrophy, de hoogwaardige toernooireeks voor amateurs, nu een golfdroom realiteit worden: in het kader van de MercedesTrophy wordt de wedstrijd ‘Drive to the Major’ georganiseerd. De winnaars daarvan maken kans om exclusief aan het Monday After-event deel te nemen, op dezelfde baan waar ’s werelds beste spelers de dag ervoor voor de Claret Jug hebben gestreden. Als officiële sponsor van The Open stelt Mercedes-Benz de ‘Official Car of The Open Championship’ ter beschikking, om spelers en VIP-genodigden veilig en comfortabel naar de golfbaan te brengen.

Bekijk website
image

MercedesTrophy in de wereld

Wat heeft Mercedes-Benz toch met golf? Passie! Want al meer dan 30 jaar ondersteunt Mercedes-Benz golf over de hele wereld, van partnerschappen met de meest prestigieuze majors, toernooien en spelers in het professionele spel tot boeiende amateurs in de grootste wereldwijde invitational-serie, de MercedesTrophy. Mercedes-Benz is een wereldwijde sponsor van de Masters, de meest prestigieuze major en Official Patron of The Open, de meest traditionele maar toch innovatieve major. Bovendien ondersteunt Mercedes-Benz tal van professionele toernooien op de verschillende tours over de hele wereld. Professionele golfers Bernhard Langer, Jon Rahm, Rickie Fowler, Haotong Li, Inbee Park en So Yeon Ryu behoren tot onze golfmerkambassadeurs. In amateur-golf komen jaarlijks meer dan 60.000 spelers uit meer dan 60 landen naar de MercedesTrophy.

Bekijk website
image

Mercedes-Benz ambassadors

Met veel trots mochten we in 2018 Rickie Fowler als nieuwe global brand ambassador verwelkomen. Rickie Fowler won in 2015 het PGA Championship en won in 2016 met Team USA de Ryder Cup. Hij wordt beschouwd als één van de grootste talenten van de huidige generatie golfspelers. En ook dit jaar gaan we verder op dit elan en stellen we graag Jon Rahm-Rodriguez als nieuwe global brand ambassador voor. Jon is een up-and-coming spanjaard die momenteel in de top 5 van de wereld kampeert door enkele uitstekende resultaten in 2018 won, hij won o.a. de Ryder Cup in 2018 (team Europe). Hij vervoegt dus die twee andere golfgrootheden Ricki Fowler en Bernard Langer!

Bekijk website
image

Laureus Sport for Good.

Dit jaar verbindt de MercedesTrophy Benelux zich voor het eerst aan een goed doel en wordt het project dat Mercedez-Benz al jaren steunt naar voren geschoven: Laureus Sport for Good.

Laureus Sport for Good is opgericht als antwoord op de uitspraak van Nelson Mandela dat “sport de macht heeft om de wereld te veranderen”. Deze visie werd letterlijk overgenomen en wordt dagelijks ingezet om geweld, discriminatie en achterstelling te beëindigen.

Laureus ondersteunt meer dan 150 op sport gebaseerde gemeenschapsprogramma's in 40 landen om sociale problemen waarmee kinderen en jongeren worden geconfronteerd, te bestrijden. Elk programma behandelt ten minste een van de volgende zes sociale kwesties, die in overeenstemming zijn met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties:

 • Gezondheid: het verbeteren van mentaal welzijn en het aanmoedigen van gezond gedrag veranderen
 • Onderwijs: betere toegang tot onderwijs
 • Vrouwen en meisjes: bevordering van gelijkheid en veiligheid
 • Inzetbaarheid: vaardigheden ontwikkelen en wegen naar werk creëren
 • Inclusieve samenleving: gemeenschappen creëren die etnische, culturele en fysieke verschillen omarmen
 • Peaceful Society: oplossen van conflicten, bevorderen van vredesopbouw door de gemeenschap en creëren van veilige omgevingen

Laureus Sport for Good draagt ​​de unanieme goedkeuring van de Laureus World Sports Academy & Ambassadors, rolmodellen en sporticonen die hun tijd vrijwillig ten dienste van Laureus stellen. De leden van de Academie vormen de Laureus-familie, samen met de meer dan 180 Laureus-ambassadeurs. Ambassadeurs zijn prominente persoonlijkheden uit de sport- en openbare wereld, zoals daar zijn: Pep Guardiola, Gerard Piqué, Fabian Cancellara, Nico Rosberg, Jacky Chan, Roger Milla, Janica Kostelic, Esther Vergeer, Arantxa Sanchez Vicario, … en vele vele anderen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze als inspiratie dienen voor jonge mensen in hun land. De wereldfaam van deze persoonlijkheden garandeert publieke aandacht en erkenning voor de projecten en zorgt ervoor dat er écht geluisterd én gehandeld wordt.

Meer info over dit fantastische project vindt u hier.

image

Wedstrijdreglement

Bijzonder wedstrijdreglment voor de MercedesTrophy editie 2019

Het wedstrijdreglement hierna vervolledigt alle universele golfregels, de lokale regels die gelden voor de federale wedstrijden alsook de goedgekeurde golfregels uitgevaardigd door The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews. De voorwaarden van het bijzondere reglement hebben steeds voorrang op de algemene reglementen.

 • 1. Deelnemingsvoorwaarden
  • 1.1 Kwalificaties en BeNeLux Finale
   • MercedesTrophy 'Guest Only'

    De MercedesTrophy 2019 wordt georganiseerd door WAVE Agency NV in opdracht van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV.

    De inschrijvingen voor de MercedesTrophy 'Guests Only' gebeuren uitsluitend op uitnodiging van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten - personenwagens - in België, Nederland en Luxemburg of op uitnodiging van één van de cosponsors van het tornooi.

    De uitnodiging is strikt persoonlijk en is niet overdraagbaar.

    De MercedesTrophy ‘Guests Only’ is toegankelijk voor alle Belgische of buitenlandse amateurgolfers die in het bezit zijn van een geldige federale kaart als bewijs dat ze zijn aangesloten bij een Belgische club erkend door de K.B.G.F. of van een geldig licentienummer in een erkende buitenlandse golfclub.

    De minimum leeftijd aanbevolen voor deelneming aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’ is 18 jaar. Indien de speler op datum van de Belgische finale jonger is dan 18 jaar, zal hij niet kunnen deelnemen aan de World Final, onder de voorwaarden voorzien in de bepalingen hieronder.

    Een handicap van maximum 36 is vereist voor deelname aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs dat officieel is erkend door de Europese Golf Associatie.

    De handicap van iedere deelnemer wordt bepaald op basis van deze, opgenomen in het federale handicapsysteem, dat gelding heeft. De handicaps worden elke vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd vastgelegd.

    De organisatie verwerpt elke verantwoordelijkheid bij ziekte of ongeval van een speler tijdens of ter gelegenheid van de MercedesTrophy. De speler is zelf verantwoordelijk om zich ervan te verzekeren dat er voor zijn gezondheid geen enkele contra-indicatie bestaat bij het uitoefenen van de golfsport in wedstrijdverband.

    Alle deelnemers gaan ermee akkoord dat fotomateriaal of persoonlijke gegevens door de organisatie alsook door de sponsors van het toernooi kunnen gebruikt worden voor de communicatie met betrekking tot het evenement.

  • 1.2 MercedesTrophy World Final
   • De minimumleeftijd voor deelname aan de MercedesTrophy World Final is 18 jaar. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final op datum van de Belgische finale jonger is dan 18 jaar zal hij hieraan niet kunnen deelnemen. In dat geval zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. Een handicap van maximum 36 bij de Vrouwen en maximum 28 bij de Heren is vereist voor deelname aan de MercedesTrophy World Final. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs dat officieel is erkend door de Europese Golf Associatie. De uitnodiging voor de MercedesTrophy World Final is strikt persoonlijk en geldig voor 1 persoon. De uitnodiging is in geen geval overdraagbaar. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final zich in de onmogelijkheid bevindt hieraan deel te nemen, zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. De MercedesTrophy World Final is uitsluitend voorbehouden voor de eigenaars van een Mercedes-Benz-auto of voor de klanten van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten – personenauto’s. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final geen eigenaar is van een Mercedes-Benz voertuig of geen klant is van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten - personenauto’s in België, Nederland of Luxemburg zal hij hieraan niet kunnen deelnemen. Om het ‘once-in-a-lifetime experience’ karakter te vrijwaren, kan eenzelfde speler normaal gezien slechts één maal deelnemen aan de MercedesTrophy World Final. Maar gezien de MercedesTrophy 30 jaar wordt in 2019, worden spelers die reeds hebben deelgenomen ook toegelaten. Desgevallend zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. In alle gevallen waarin, op basis van dit reglement, een laureaat niet kan deelnemen aan de MercedesTrophy World Final zal deze prijs worden uitgereikt aan de geklasseerde die volgt en die voldoet aan de voorwaarden van dit reglement.
  • 1.3 Drive to the Major aangeboden door Mercedes-Benz
   • De winnaar van de Drive to the Major aangeboden door Mercedes-Benz die op de verschillende kwalificatiewedstrijden van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ wordt georganiseerd, plaatst zich voor de BeNeLux finale die plaatsvindt op vrijdag 6 september op Royal Waterloo Golf Club. De winnaar van deze Belgische finale wordt door MBHQ (Mercedes-Benz Headquarters) uitgenodigd om The Open 2020 bij te wonen.

    De minimumleeftijd voor deelname aan ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ is 18 jaar. In geval de speler gekwalificeerd voor de ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ op datum van de BeNeLux finale jonger is dan 18 jaar zal hij hieraan niet kunnen deelnemen. In dat geval zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie.

    De uitnodiging voor ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ is strikt persoonlijk en geldig voor 1 persoon. De uitnodiging is in geen geval overdraagbaar.

    In geval de speler gekwalificeerd voor de ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ zich in de onmogelijkheid bevindt hieraan deel te nemen, zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie.

    ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ is uitsluitend voorbehouden voor de eigenaars van een Mercedes-Benz-auto of voor de klanten van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten – personenauto's.

    In geval de speler gekwalificeerd voor ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ geen eigenaar is van een Mercedes-Benz voertuig of geen klant is van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten – personenauto's in Belgie, Nederland of Luxemburg zal hij hieraan niet kunnen deelnemen. In dit geval zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie.

    In alle gevallen waarin, op basis van dit reglement, een laureaat niet kan deelnemen aan ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’ zal deze prijs worden uitgereikt aan de geklasseerde die volgt en die voldoet aan de voorwaarden van dit reglement.

 • 2. Spelformule
  • 2.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy 'Guests Only'

    Single Stableford: Met deze spelformule speelt de speler individueel hole per hole tegen de par, rekening houdend met zijn playing handicap. De speler ontvangt een aantal strokes naar verhouding met zijn EGA handicap en deze worden verdeeld over de holes in functie van hun index.

    Deze wedstrijd is counting.

    MercedesTrophy 'Members Only'

    Spelformule wordt door de golfclub bepaalt.

  • 2.2 BeNeLux Finale
   • Single Stableford

    Deze wedstrijd is counting.

  • 2.3 MercedesTrophy World Final
   • Nations Cup

    1e ronde: Team Scoring Eclectic (best of 3 per hole) Stableford.

    2e ronde: Single Net Stableford (1 scratch result/team)

    3e ronde: Single Net Stableford (1 scratch result/team)

    Single Scoring

    2e ronde: Single Brut/Net Stableford.

    3e ronde: Single Brut/Net Stableford.

 • 3. Categorieën
  • 3.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy 'Guests Only'

    Elke hieronder vermeldde categorie bestaat uit een evenredig aantal spelers.

    1e categorie: dynamisch, gebaseerd op 1/2 van de deelnemers - front tees

    2e categorie: dynamisch, gebaseerd op 1/2 van de deelnemers - front tees

    Vb. Bij deelname van 80 spelers, zullen de 40 spelers met de laagste handicap in de1e categorie terecht komen, de volgende, de overige 40 spelers zullen terecht komen in de 2e categorie

    MercedesTrophy 'Members Only'

    Categorieën worden bepaald in samenwerking met de golfclub.

  • 3.2 BeNeLux Finale
   • Categorie 'Finalisten': 3 dynamische netto categorieën, elke categorie bestaat uit een evenredig aantal spelers.

    Categorie 'Drive to the Major': 1 Netto categorie

    Categorie 'Partners & VIP': 1 Netto categorie

  • 3.3 MercedesTrophy World Final
   • 1 categorie Nations Cup

    1 categorie Team Eclectic

    3 categorieën single

    Algemene opmerking: Het Wedstrijdcomité en de organiserende clubs behouden zich het recht voor om deze categorieën te wijzigen zonder voorafgaand bericht.

 • 4. Voorwaarden voor kwalificatie:
  • 4.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy 'Guests Only'

    De winnaar van elke categorie plaatst zich voor de BeNeLux Finale.

    De winnaar van de 'Drive to the Major' categorie plaatst zich voor de BeNeLux Finale.

    Algemene opmerking: In geval eenzelfde speler zich kwalificeert voor meer dan 1 categorie zal deze speler vooraf moeten kiezen in welke categorie hij wenst deel te nemen op de BeNeLux Finale. Het is niet mogelijk om in meerdere categorieën deel te nemen tijdens de BeNeLux Finale.

  • 4.2 BeNeLux Finale
   • Categorie 'Finalisten': de winnaar van elke categorie plaatst zich voor de MercedesTrophy World Final.

    Categorie 'Drive to the Major': de winnaar van deze categorie kwalificeert zich voor 'The Open 2020 MBHQ Invitational'.

 • 5. Prijzentafel
  • 5.1 Kwalificaties:
   • MercedesTrophy 'Guests Only'

    De cumulatieve waarde van de toegekende prijzen aan één en dezelfde speler mag in geen geval het bedrag, vastgesteld volgens regel 3-2a van de Amateurstatus overschrijden. Dit limietbedrag is vastgelegd op 750 euro.

    Een uitzondering op regel 3-2a is voorzien in de Amateurstatus. Regel 3-2b van de Amateurstatus staat toe dat een amateurspeler een prijs mag winnen waarvan de waarde hoger is dan 750 euro indien deze speler een Hole in One realiseert tijdens de competitie.

    >Specifieke opmerkingen m.b.t. de sportieve prijzen:

    Bij een gelijk resultaat wordt er rekening gehouden met de 'exact handicap' van de speler. De lagere handicap haalt het van de hogere handicap.

    Eenzelfde speler mag verschillende keren deelnemen aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’. Eenzelfde speler kan in eenzelfde jaargang weliswaar maar één keer in aanmerking komen voor het winnen van een sportieve prijs. Indien deze speler een tweede maal in aanmerking komt voor een prijs zal deze prijs niet worden toegekend. Deze prijs kan niet overgedragen worden en zal dus niet worden uitgereikt.

    Een speler die een sportieve prijs heeft gewonnen kan wel nog in aanmerking komen voor een prijs die per loting wordt toegekend. Indien de winnaar van een prijs niet aanwezig is op de prijsuitreiking wordt deze prijs niet toegekend en kan deze prijs ook niet worden overgedragen.

    Specifieke opmerkingen m.b.t. de prijzen per loting toegekend:

    Eenzelfde speler mag verschillende keren deelnemen aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’. Eenzelfde speler kan, in eenzelfde jaargang, weliswaar maar één keer in aanmerking komen voor het winnen van een loting. Indien deze speler een tweede maal in aanmerking komt voor een prijs toegekend per loting zal deze prijs opnieuw worden verloot.

    Eenzelfde speler kan op eenzelfde dag in aanmerking komen voor slechts één prijs per loting. Indien eenzelfde speler een tweede maal zou worden geloot, zal deze prijs opnieuw worden verloot.

    Indien de winnaar van een loting niet aanwezig is, zal deze loting een tweede en, indien nodig, een derde maal plaatsvinden. Indien bij de derde loting nog steeds geen winnaar is bepaald, zal de prijs van deze loting niet worden toegekend.

    MercedesTrophy 'Members Only'

    De cumulatieve waarde van de toegekende prijzen aan één en dezelfde speler mag in geen geval het bedrag, vastgesteld volgens regel 3-2a van de Amateurstatus overschrijden. Dit limietbedrag is vastgelegd op 750 euro.

    Een uitzondering op regel 3-2a is voorzien in de Amateurstatus. Regel 3-2b van de Amateurstatus staat toe dat een amateurspeler een prijs mag winnen waarvan de waarde hoger is dan 750 euro indien deze speler een Hole in One realiseert tijdens de competitie.

    Specifieke opmerkingen m.b.t. het toekennen van de prijzen:

    De regels van de organiserende clubs zijn hier van toepassing.

  • 5.2 BeNeLux Finale
   • Categorie 'Finalisten':

    3 prijzen per categorie.

    De winnaar van elke categorie plaatst zich voor de MercedesTrophy World Final.

    Categorie 'Drive to the Major':

    1 prijs

    De winnaar van deze categorie kwalificeert zich voor 'The Open 2020 MBHQ Invitational'

    Categorie 'Partners & VIP':

    3 prijzen

  • 5.3 MercedesTrophy World Final
   • Nations Cup: 3 Netto prijzen

    Team Eclectic: 2 Bruto prijzen

    Single: 3 Netto prijzen per categorie

 • 6. Neem deel en win
  • 6.1 MercedesTrophy 'Guests Only'
   • 6.1.1 Drive to the Major aangeboden door Mercedes-Benz

    De Drive to the Major is een ‘Straightest Drive’ of een ‘Nearest to the Line’ wedstrijd die in het kader van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ 2019 wordt georganiseerd en toegankelijk is voor alle deelnemers van de wedstrijd.

    Op een hole die door de organisatie wordt bepaald, zal een lange lijn worden getrokken in het midden van de fairway. Elke speler zal proberen zijn afslag zo dicht mogelijk bij deze lijn te plaatsen. De exacte afstand wordt gemeten van het midden van de bal tot het midden van de lijn. De speler die zijn bal het dichtst bij de lijn speelt, is de winnaar van de Drive to the Major. Bij een gelijk resultaat zal de speler die het verst heeft geslagen het halen.

    De speler of speelster is vrij in de keuze van de golfclub die hij of zij hiervoor gebruikt. De afslag moet desalniettemin ter hoogte van de lijn geraken.

    De winnaar plaatst zich tevens voor de BeNeLux finale. Daar speelt hij, samen met de andere winnaars van de Drive to the Major en in een aparte categorie, 18 holes in Single Stableford.

    De winnaar van deze finale zal door Mercedes-Benz, officiële sponsor van The Open, worden uitgenodigd om deel te nemen aan The Open 2020 die plaatsvindt op de Royal St Georges Golf Club in Engeland. Hij of zij zal er genieten van een VIP-arrangement en logeren in een klassehotel.

   • 6.1.2 Hole in One aangeboden door HP

    De Hole in One vindt plaats in het kader van het seizoen 2019 van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ en wordt georganiseerd op een Par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald.

    De prijs zal worden overhandigd vrijdag 6 september ter gelegenheid van de BeNeLux Finale op Royal Waterloo Golf Club.

    Indien er meerdere Hole in One’s worden gerealiseerd tijdens het seizoen 2019, zal één enkele winnaar per loting worden aangeduid na afloop van het seizoen. Deze loting zal plaatsvinden op vrijdag 6 september ter gelegenheid van de BeNeLux finale op Royal Waterloo Golf Club.

   • 6.1.3 Nearest to the Pin aangeboden door HP

    Realiseer de Nearest to the Pin op een par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald en win een prijs. (1 prijs per wedstrijddag)

    Prijs dient bevestigd te worden.

   • 6.1.4 Overnachting in 5*-hotel aangeboden door Exclusive Destinations

    Na elke competitiedag, zal een overnachting van 3 nachten voor 2 personen in een 5*-hotel aangeboden worden door Exclusive Destinations. De winnaar zal aangeduid worden via loting.

   • 6.1.5 Beat the Pro

    De Beat the Pro vindt plaats in het kader van het seizoen 2019 van de MercedesTrophy 'Guests Only' en wordt georganiseerd op een Par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald.

    Alle spelers die hun afslag dichter bij de vlag slaan dan de Pro maken kans op een mooie prijs, die op het einde van elke wedstrijddag via loting wordt weggegeven.

   • 6.1.6 Leary (Hole in two)

    De leary (of Hole in two) vindt plaats in het kader van het seizoen 2019 van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ en wordt georganiseerd op een Par 5-hole die door de organisatie wordt bepaald. (prijs te bevestigen)

   • 6.1.7 Brut prijs

    De speler die op een Guest-only de course in het minst aantal slagen afwerkt krijgt de Brut prijs, een uitnodiging voor de Pro-Am op 17 oktober 2019. (Locatie te bevestigen).

   • 6.1.8 Longest Drive / Best put (per club te bevestigen)

    Op het moment dat Laurent Perrier de champagne laat knallen, wordt er vlakbij ook een al even knallende wedstrijd georganiseerd: de longest drive of beste put. (De prijs nog te bevestigen).

  • 6.2 MercedesTrophy 'Members Only'
   • 6.2.1 Overnachting in 5*-hotel aangeboden door Exclusive Destinations

    Na elke competitiedag, zal een overnachting van 3 nachten voor 2 personen in een 5*-hotel aangeboden worden door Exclusive Destinations. De winnaar zal aangeduid worden via loting.

   • 6.2.2 Nearest to the Pin aangeboden door HP

    Realiseer de Nearest to the Pin op een par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald en win een prijs. (1 prijs per wedstrijddag)

    Prijs dient bevestigd te worden.

 • 7. Kledingvoorschriften
   • Terrein: alle deelnemers worden verzocht om de kledingvoorschriften van de bezochte clubs na te leven.

    Prijsuitreiking: Een hemd, een jacket zijn een must. Geen jeans.

 • 8. Etiquette en respect voor de regels
   • De wedstrijd wordt gespeeld in volledige overeenstemming met de golfregels, zoals uitgevaardigd door de Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews, alsook met respect voor de etiquetteregels.

 • 9. Wedstrijdcomité
   • Het wedstrijdcomité is samengesteld uit een vertegenwoordiger van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV, een vertegenwoordiger van WAVE Agency NV en een verantwoordelijke van de bezochte club.

    Het comité heeft als doel:

    • Het goede verloop van de wedstrijd te verzorgen, te coördineren en te controleren.
    • De navolging van het reglement te verzekeren.
    • Iedere sportieve klacht te behandelen.
    • De voorziene sancties van het huidige reglement toe te passen t.o.v. de personen die het genoemde reglement hebben overtreden.
    • De federaties op de hoogte te stellen van elke overtreding die tijdens de wedstrijd gemaakt wordt.
    • Alle beslissingen genomen door het wedstrijdcomité tijdens een wedstrijd zijn onherroepelijk.