MercedesTrophy 2021

slide

MercedesTrophy 2021

slide

MercedesTrophy 2021

slide

Klaar voor een volgend rondje MercedesTrophy?

Na een jaartje in de zandbak werd er eindelijk opnieuw groen licht gegeven om de greens te betreden voor een nieuwe MercedesTrophy. We zijn dan ook meer dan klaar om u op de best mogelijke en veilige manier te kunnen ontvangen. Dit jaar strijkt de Mercedez-Benz golfkaravaan neer in België en Nederland. Tijdens deze prestigieuze en tevens vriendschappelijke wedstrijden worden zowel score- als visitekaartjes in een ontspannen sfeer uitgewisseld. Het toernooi staat sinds het begin van zijn bestaan garant voor stijl, klasse, sportiviteit en fair play, onze kernwaarden.

De MercedesTrophy ‘Guests Only’

Traditiegetrouw vindt de MercedesTrophy ‘Guests Only’ plaats op weekdagen en zijn deze wedstrijden alleen toegankelijk voor de genodigden van de Erkende Mercedes-Benz-Concessiehouders en cosponsors van de MercedesTrophy. Deze dagen staan volledig in het teken van de genodigden, waarbij kosten noch moeite gespaard worden om hen een onvergetelijke dag te bezorgen. Na een rondje golf op de mooiste golfbanen van van België en Nederland, volgt een champagnedegustatie van Laurent Perrier met hapjes, gevolgd door een prijsuitreiking met tal van schitterende prijzen. De dag wordt afgesloten met een BBQ. De beste spelers van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ zullen elkaar opnieuw ontmoeten tijdens de BeNeLux finale op de baan van Royal Limburg Golf op vrijdag 3 september. De winnaars van deze finale nemen begin oktober deel aan de prestigieuze MercedesTrophy World Final in Stuttgart, de thuisbasis van het merk. Alle winnaars uit de 60 deelnemende landen zullen er gedurende meerdere dagen tegen elkaar spelen voor de uiteindelijke overwinning.

De MercedesTrophy ‘Members Only’

Tijdens het weekend verwelkomen we de leden van de gastclubs op het Mercedes-Benz ‘Members Only’ event met een ontvangst op maat. De programma's van beide dagen kunt u hieronder vinden


Opkomende wedstrijden

Mercedes, de passie voor golf

The Masters

Het prestigieuze golftoernooi vindt elk jaar in april plaats en is de eerste Major van het seizoen. Al sinds 1934 komt de internationale golfelite in de Augusta National Golf Club in de VS-staat Georgia samen. Daar nemen de deelnemers het tegen elkaar op in een van de zwaarste par-72-wedstrijden ter wereld. De winnaar wacht niet alleen roem, eer en het levenslange lidmaatschap van de gerenommeerde Augusta National Golf Club, maar ook de begeerde ‘green jacket’.

Traditie van erg dichtbij meemaken.

De geschiedenis van The Masters in Augusta is overal tastbaar aanwezig. Een beroemd voorbeeld is de zogenaamde ‘Eisenhower Tree’ op de 17e fairway. De voormalige Amerikaanse president Dwight D. Eisenhower sloeg zijn ballen zo vaak tegen deze boom dat hij gefrustreerd een officiële aanvraag indiende om de boom om te hakken. De aanvraag werd afgewezen, maar de boom werd wel naar Eisenhower genoemd.

Twee merken die rijk aan traditie zijn, gaan samen op stap.

Door zijn bijzondere geschiedenis verenigt The Masters op een unieke manier sportieve perfectie en traditie. Waarden die Mercedes-Benz eveneens hoog in het vaandel heeft staan. Daarom ondersteunt Mercedes-Benz sinds 2008 met volle overtuiging het Masterstoernooi. Vanaf 2014 versterkt Mercedes-Benz zijn partnership en wordt het merk met de ster Global Sponsor. Mercedes-Benz en The Masters zijn met elkaar verbonden door gedeelde waarden als passie en perfectie. Mercedes-Benz is dan ook vereerd om zich als Global Sponsor te verbinden aan dit zeer exclusieve toernooi.

Bekijk website

The Open Championship

Sinds 1860 wordt dit toernooi in Groot-Brittannië georganiseerd. Het is de enige Major buiten de VS en staat ook bekend als de ‘British Open’. ‘Open’ betekent dat traditioneel zowel amateurs als profspelers aan het toernooi mogen deelnemen. Dit jaar vindt de 149e editie van The Open plaats op Royal St George’s Golf Club, Kent. Normaalgezien kan, dankzij het bijzondere partnership tussen The Open Championship en Mercedes-Benz, een golfdroom realiteit worden voor deelnemers aan de MercedesTrophy, de hoogwaardige toernooireeks voor amateurs: in het kader van de MercedesTrophy wordt immers de wedstrijd ‘Drive to the Major’ georganiseerd. De winnaars daarvan maken kans om exclusief aan het Monday After-event deel te nemen, op dezelfde baan waar ’s werelds beste spelers de dag ervoor voor de Claret Jug hebben gestreden. Als officiële sponsor van The Open stelt Mercedes-Benz de ‘Official Car of The Open Championship’ ter beschikking, om spelers en VIP-genodigden veilig en comfortabel naar de golfbaan te brengen. Dit jaar zal er omwille van covid-19 geen ‘Drive to the Major’ georganiseerd worden, met als gevolg dat ook deze fantastische prijs niet zal worden uitgereikt.

Bekijk website
image

MercedesTrophy in de wereld

Wat heeft Mercedes-Benz toch met golf? Passie! Want al meer dan 30 jaar ondersteunt Mercedes-Benz golf over de hele wereld, van partnerschappen met de meest prestigieuze majors, toernooien en spelers in het professionele spel tot boeiende amateurs in de grootste wereldwijde invitational-serie, de MercedesTrophy. Mercedes-Benz is een wereldwijde sponsor van de Masters, de meest prestigieuze major en Official Patron of The Open, de meest traditionele maar toch innovatieve major. Bovendien ondersteunt Mercedes-Benz tal van professionele toernooien op de verschillende tours over de hele wereld. Professionele golfers Bernhard Langer, Jon Rahm, Rickie Fowler, Haotong Li, Inbee Park en So Yeon Ryu behoren tot onze golfmerkambassadeurs. In amateur-golf komen jaarlijks meer dan 60.000 spelers uit meer dan 60 landen naar de MercedesTrophy.

Bekijk website
image

Mercedes-Benz ambassadors

Met veel trots mochten we in 2018 Rickie Fowler als nieuwe global brand ambassador verwelkomen. Rickie Fowler won in 2015 het PGA Championship en won in 2016 met Team USA de Ryder Cup. Hij wordt beschouwd als één van de grootste talenten van de huidige generatie golfspelers. En ook dit jaar blijft Jon Rahm-Rodriguez global brand ambassador. Jon is een up-and-coming Spanjaard, hij won o.a. de Ryder Cup in 2018 (team Europe) en de Memorial Tournament, wat hem tot nummer één van de ‘Official World Golf Rankings’ bracht. Hij vervoegt dus die twee andere golfgrootheden Ricki Fowler en Bernard Langer.

Bekijk website
image

Wedstrijdreglement

Bijzonder wedstrijdreglement voor de MercedesTrophy editie 2021

Het wedstrijdreglement hierna vervolledigt alle universele golfregels, de lokale regels die gelden voor de federale wedstrijden alsook de goedgekeurde golfregels uitgevaardigd door The Royal and Ancient Golf Club of St Andrews. De voorwaarden van het bijzondere reglement hebben steeds voorrang op de algemene reglementen.

 • 1. Deelnemingsvoorwaarden
  • 1.1 Kwalificaties en BeNeLux Finale
   • MercedesTrophy ‘Guest Only’

    De MercedesTrophy 2021 wordt georganiseerd door WAVE Agency NV in opdracht van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV.

    De inschrijvingen voor de MercedesTrophy 'Guests Only' gebeuren uitsluitend op uitnodiging van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten - personenwagens - in België, Nederland en Luxemburg of op uitnodiging van één van de cosponsors van het tornooi.

    De uitnodiging is strikt persoonlijk en is niet overdraagbaar.

    De MercedesTrophy ‘Guests Only’ is toegankelijk voor alle Belgische of buitenlandse amateurgolfers die in het bezit zijn van een geldige federale kaart als bewijs dat ze zijn aangesloten bij een Belgische club erkend door de K.B.G.F. of van een geldig licentienummer in een erkende buitenlandse golfclub.

    De minimum leeftijd aanbevolen voor deelneming aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’ is 18 jaar. Indien de speler op datum van de Belgische finale jonger is dan 18 jaar, zal hij niet kunnen deelnemen aan de World Final, onder de voorwaarden voorzien in de bepalingen hieronder.

    Een handicap van maximum 36 is vereist voor deelname aan de MercedesTrophy ‘Guests Only’. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs dat officieel is erkend door de Europese Golf Associatie.

    De handicap van iedere deelnemer wordt bepaald op basis van deze, opgenomen in het federale handicapsysteem, dat gelding heeft. De handicaps worden elke vrijdag voorafgaand aan de wedstrijd vastgelegd.

    De organisatie verwerpt elke verantwoordelijkheid bij ziekte of ongeval van een speler tijdens of ter gelegenheid van de MercedesTrophy. De speler is zelf verantwoordelijk om zich ervan te verzekeren dat er voor zijn gezondheid geen enkele contra-indicatie bestaat bij het uitoefenen van de golfsport in wedstrijdverband.

    Alle deelnemers gaan ermee akkoord dat fotomateriaal of persoonlijke gegevens door de organisatie alsook door de sponsors van het toernooi kunnen gebruikt worden voor de communicatie met betrekking tot het evenement.

  • 1.2 MercedesTrophy World Final
   • De minimumleeftijd voor deelname aan de MercedesTrophy World Final is 18 jaar. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final op datum van de Belgische finale jonger is dan 18 jaar zal hij hier niet aan kunnen deelnemen. In dat geval zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. Een handicap van maximum 36 bij de Vrouwen en maximum 28 bij de Heren is vereist voor deelname aan de MercedesTrophy World Final. Elke deelnemer moet in het bezit zijn van een Golfvaardigheidsbewijs dat officieel is erkend door de Europese Golf Associatie. De uitnodiging voor de MercedesTrophy World Final is strikt persoonlijk en geldig voor 1 persoon. De uitnodiging is in geen geval overdraagbaar. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final zich in de onmogelijkheid bevindt hieraan deel te nemen, zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. De MercedesTrophy World Final is uitsluitend voorbehouden voor de eigenaars van een Mercedes-Benz auto of voor de klanten van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten – personenauto’s. In geval de speler gekwalificeerd voor de MercedesTrophy World Final geen eigenaar is van een Mercedes-Benz voertuig of geen klant is van het Officieel Net van Erkende Mercedes-Benz Verkooppunten - personenauto’s in België, Nederland of Luxemburg zal hij hieraan niet kunnen deelnemen. Om het ‘once-in-a-lifetime experience’ karakter te vrijwaren, kan eenzelfde speler normaal gezien slechts één maal deelnemen aan de MercedesTrophy World Final. Desgevallend zal geen enkele compensatie worden aangeboden door de organisatie. In alle gevallen waarin, op basis van dit reglement, een laureaat niet kan deelnemen aan de MercedesTrophy World Final zal deze prijs worden uitgereikt aan de geklasseerde die volgt en die voldoet aan de voorwaarden van dit reglement.
 • 2. Spelformule
  • 2.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy ‘Guests Only’

    Single Stableford: Met deze spelformule speelt de speler individueel hole per hole tegen de par, rekening houdend met zijn playing handicap. De speler ontvangt een aantal strokes naar verhouding met zijn EGA handicap en deze worden verdeeld over de holes in functie van hun index.

    Deze wedstrijd is counting.

    MercedesTrophy ‘Members Only’

    Spelformule wordt door de golfclub bepaalt.

  • 2.2 BeNeLux Finale
   • Single Stableford

    Deze wedstrijd is counting.

  • 2.3 MercedesTrophy World Final
   • Nations Cup

    1e ronde: Team Scoring Eclectic (best of 3 per hole) Stableford.

    2e ronde: Single Net Stableford (1 scratch result/team)

    3e ronde: Single Net Stableford (1 scratch result/team)

    Single Scoring

    2e ronde: Single Brut/Net Stableford.

    3e ronde: Single Brut/Net Stableford.

 • 3. Categorieën
  • 3.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy ‘Guests Only’

    Elke hieronder vermeldde categorie bestaat uit een evenredig aantal spelers.

    1e categorie: dynamisch, gebaseerd op 1/2 van de deelnemers - front tees

    2e categorie: dynamisch, gebaseerd op 1/2 van de deelnemers - front tees

    Vb. Bij deelname van 80 spelers, zullen de 40 spelers met de laagste handicap in de1e categorie terecht komen, de volgende, de overige 40 spelers zullen terecht komen in de 2e categorie

    MercedesTrophy ‘Members Only’

    Categorieën worden bepaald in samenwerking met de golfclub.

  • 3.2 BeNeLux Finale
   • Categorie ‘Finalisten’: 3 dynamische netto categorieën, elke categorie bestaat uit een evenredig aantal spelers.

    Categorie ‘Drive to the Major’: 1 Netto categorie

    Categorie ‘Partners & VIP’: 1 Netto categorie

  • 3.3 MercedesTrophy World Final
   • 1 categorie Nations Cup

    1 categorie Team Eclectic

    3 categorieën single

    Algemene opmerking: Het Wedstrijdcomité en de organiserende clubs behouden zich het recht voor om deze categorieën te wijzigen zonder voorafgaand bericht.

 • 4. Voorwaarden voor kwalificatie
  • 4.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy ‘Guests Only’

    De winnaar van elke categorie plaatst zich voor de BeNeLux Finale.

    De winnaar van de ‘Drive to the Major’ categorie plaatst zich voor de BeNeLux Finale.

    Algemene opmerking: In geval eenzelfde speler zich kwalificeert voor meer dan 1 categorie zal deze speler vooraf moeten kiezen in welke categorie hij wenst deel te nemen op de BeNeLux Finale. Het is niet mogelijk om in meerdere categorieën deel te nemen tijdens de BeNeLux Finale.

  • 4.2 BeNeLux Finale
   • Categorie ‘Finalisten’: de winnaar van elke categorie plaatst zich voor de MercedesTrophy World Final.

 • 5. Prijzentafel
  • 5.1 Kwalificaties
   • MercedesTrophy ‘Guests Only’

    De cumulatieve waarde van de toegekende prijzen aan één en dezelfde speler mag in geen geval het bedrag, vastgesteld volgens regel 3-2a van de Amateurstatus overschrijden. Dit limietbedrag is vastgelegd op 750 euro.

    Een uitzondering op regel 3-2a is voorzien in de Amateurstatus. Regel 3-2b van de Amateurstatus staat toe dat een amateurspeler een prijs mag winnen waarvan de waarde hoger is dan 750 euro indien deze speler een Hole in One realiseert tijdens de competitie.

    Specifieke opmerkingen m.b.t. de sportieve prijzen:

    Bij een gelijk resultaat wordt er rekening gehouden met de ‘exact handicap’ van de speler. De lagere handicap haalt het van de hogere handicap.

    Eenzelfde speler mag maar één keer uitgenodigd worden op de MercedesTrophy ‘Guest Only’ door Mercedes-Benz (meerdere keren uitgenodigd worden door een partner is toegelaten). Eenzelfde speler kan in éénzelfde jaargang weliswaar maar één keer in aanmerking komen voor het winnen van éénzelfde nevencompetitie prijs (de Leary, Nearest to the pin/Hole-in-One, de Brut en de Longest drive/Floating green/Best putt). Indien deze speler een tweede maal in aanmerking komt voor dezelfde prijs zal deze prijs worden overgedragen naar de eerstvolgende speler op de ranglijst. Een uitzondering op deze regel is de BeNeLux Finale op 3 september. Hier kan elke speler die reeds een nevencompetitie gewonnen heeft opnieuw dezelfde nevencompetitie winnen.

    Inzake de sportieve prijs (Stableford competitie): een speler kan maar één keer de eerste prijs winnen, ongeacht de categorie.

    Een speler kan wel één keer tweede of derde prijs winnen in eender welke categorie. Hierna komt deze speler enkel nog in aanmerking voor de eerste prijs, ongeacht de categorie. Van zodra de speler de eerste prijs gewonnen heeft komt deze speler niet meer in aanmerking voor het winnen van een prijs (ongeacht de categorie of de plaats in de uitslag).

    Hieropvolgend kan dezelfde speler geen prijs meer ontvangen en wordt zijn of haar score niet meer meegeteld. Deze regel geldt niet op de BeNeLux Finale op 4 september. Op de BeNeLux Finale kan elke deelnemer opnieuw de Stableford competitie alsook de nevencompetities winnen.

    Een speler mag op éénzelfde dag verschillende prijzen winnen. Een speler die een sportieve en/of nevencompetitie prijs heeft gewonnen, kan ook nog in aanmerking komen voor een prijs die per loting wordt toegekend.

    Indien de winnaar van een prijs niet aanwezig is op de prijsuitreiking wordt deze prijs niet toegekend en kan deze prijs ook niet worden overgedragen.

    Specifieke opmerkingen m.b.t. de prijzen per loting toegekend:

    Eenzelfde speler kan, in eenzelfde jaargang, weliswaar maar één keer in aanmerking komen voor het winnen van een loting (inclusief de BeNeLux Finale). Indien deze speler een tweede maal in aanmerking komt voor een prijs toegekend per loting zal deze prijs opnieuw worden verloot.

    Indien de winnaar van een loting niet aanwezig is, zal deze loting een tweede en, indien nodig, een derde maal plaatsvinden. Indien bij de derde loting nog steeds geen winnaar is bepaald, zal de prijs van deze loting niet worden toegekend.

    MercedesTrophy ‘Members Only’

    De cumulatieve waarde van de toegekende prijzen aan één en dezelfde speler mag in geen geval het bedrag, vastgesteld volgens regel 3-2a van de Amateurstatus overschrijden. Dit limietbedrag is vastgelegd op 750 euro.

    Een uitzondering op regel 3-2a is voorzien in de Amateurstatus. Regel 3-2b van de Amateurstatus staat toe dat een amateurspeler een prijs mag winnen waarvan de waarde hoger is dan 750 euro indien deze speler een Hole in One realiseert tijdens de competitie.

    Specifieke opmerkingen m.b.t. het toekennen van de prijzen:

    De regels van de organiserende clubs zijn hier van toepassing.

  • 5.2 BeNeLux Finale
   • Categorie ‘Finalisten’:

    3 prijzen per categorie.

    De winnaar van elke categorie plaatst zich voor de MercedesTrophy World Final.

    Categorie ‘Drive to the Major’:

    1 prijs

    De winnaar van deze categorie kwalificeert zich voor ‘The Open 2020 MBHQ Invitational’

    Categorie ‘Partners & VIP’:

    3 prijzen

  • 5.3 MercedesTrophy World Final
   • Nations Cup: 3 Netto prijzen

    Team Eclectic: 2 Bruto prijzen

    Single: 3 Netto prijzen per categorie

 • 6. Neem deel en win
  • 6.1 MercedesTrophy ‘Guests Only’
   • 6.1.1 Drive to the Major aangeboden door Mercedes-Benz

   • 6.1.2 Hole in One aangeboden door Blanpain en JuCad

    De Hole in One’s vinden plaats in het kader van het seizoen 2021 van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ en worden georganiseerd op een Par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald.

    De prijzen zullen worden vrijdag 3 september 2021 ter gelegenheid van de BeNeLux Finale.

    Indien er meerdere Hole in One’s worden gerealiseerd tijdens het seizoen 2021, zal één enkele winnaar per loting worden aangeduid na afloop van het seizoen. Deze loting zal plaatsvinden op vrijdag 3 september 2021 ter gelegenheid van de BeNeLux finale.

   • 6.1.3 Nearest to the Pin aangeboden door Blanpain en JuCad

    Realiseer de Nearest to the Pin op twee par 3-holes die door de organisatie worden bepaald en win een prijs. (1 prijs per nearest-to-the-pin per wedstrijddag)

    Prijs dient bevestigd te worden.

   • 6.1.4 Beat the Pro

    De Beat the Pro vindt plaats in het kader van het seizoen 2021 van de MercedesTrophy 'Guests Only' en wordt georganiseerd op een Par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald.

    Alle spelers die hun afslag dichter bij de vlag slaan dan de Pro maken kans op een mooie prijs, die op het einde van elke wedstrijddag via loting wordt weggegeven.

   • 6.1.5 Leary (Hole in two)

    De leary vindt plaats in het kader van het seizoen 2021 van de MercedesTrophy ‘Guests Only’ en wordt georganiseerd op een Par 5-hole die door de organisatie wordt bepaald. (1 prijs per wedstrijddag)

   • 6.1.6 Brut prijs

    De speler die op een Guest-only de course in het minst aantal slagen afwerkt, krijgt de Brut prijs. (1 prijs per wedstrijddag)

   • 6.1.7 Longest Drive / Best putt / Floating green (per club te bevestigen)

    Op het moment dat Laurent Perrier de champagne laat knallen, wordt er vlakbij ook een al even knallende wedstrijd georganiseerd: de longest drive, beste putt of floating green. (De prijs is nog te bevestigen).

  • 6.2 MercedesTrophy ‘Members Only’
   • 6.2.1 Nearest to the Pin aangeboden door Blanpain

    Realiseer de Nearest to the Pin op een par 3-hole die door de organisatie wordt bepaald en win een prijs. (1 prijs per wedstrijddag)

    Prijs dient bevestigd te worden.

 • 7. Kledingvoorschriften
   • Terrein: alle deelnemers worden verzocht om de kledingvoorschriften van de bezochte clubs na te leven.

    Prijsuitreiking: Een hemd, een jacket zijn een must. Geen jeans.

 • 8. Etiquette en respect voor de regels
   • De wedstrijd wordt gespeeld in volledige overeenstemming met de golfregels, zoals uitgevaardigd door de Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews, alsook met respect voor de etiquetteregels.

 • 9. Wedstrijdcomité
   • Het wedstrijdcomité is samengesteld uit een vertegenwoordiger van Mercedes-Benz Belgium Luxembourg NV, een vertegenwoordiger van WAVE Agency NV en een verantwoordelijke van de bezochte club.

    Het comité heeft als doel:

    • Het goede verloop van de wedstrijd te verzorgen, te coördineren en te controleren.
    • De navolging van het reglement te verzekeren.
    • Iedere sportieve klacht te behandelen.
    • De voorziene sancties van het huidige reglement toe te passen t.o.v. de personen die het genoemde reglement hebben overtreden.
    • De federaties op de hoogte te stellen van elke overtreding die tijdens de wedstrijd gemaakt wordt.
    • Alle beslissingen genomen door het wedstrijdcomité tijdens een wedstrijd zijn onherroepelijk.