World Final.

slide

World Final.

slide

World Final.

slide

Wereldfinale in Stuttgart

Van 2 tot 7 oktober vindt ook dit jaar de MercedesTrophy World Final plaats op enkele van de mooiste golfbanen in Stuttgart. De BeNeLux wordt er vertegenwoordigd door de drie winnaars van de MercedesTrophy ‘Guests Only’, die voorbehouden is voor de genodigden van Mercedes-Benz en van de andere partners van dit exclusieve toernooi.

Meer dan 60.000 spelers uit alle hoeken van de wereld

Meer dan 60.000 spelers hebben in de loop van het jaar 2018 deelgenomen aan de MercedesTrophy waardoor dit toernooi is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de wereld van het amateurgolf. Op de finale van Stuttgart waren 32 ploegen vertegenwoordigd met in totaal 96 spelers. Team 'Zuid-Azie', gevormd door het trio Indonesië, Maleisië en Singapore, won de prestigieuze ‘Beker der Naties’ na drie rondes in een waarachtige thrillersfeer. Team 'Zuid-Azië' haalde het voor Team 'Latijns-Amerika', met vertegenwoordigers uit Chili, Costa Rica en Ecouador en Team Noord-Azië, gevormd door Hong Kong, Taiwan en Vietnam. De Duitse golfkampioen en Mercedes-Benz brand ambassador Bernhard Langer was eveneens aanwezig en speelde met elke finalist één hole op Golf-Club Solitude. Elke speler kreeg er deskundig en persoonlijk advies van de voormalige nummer 1 van de wereld.

image

Een ervaring getekend Mercedes-Benz

Tijdens het toernooi kregen de deelnemers en genodigden ruim de gelegenheid om de talrijke en prestigieuze nieuwigheden van het merk te ontdekken waaronder de GLE en GLE Coupé, de G-Class, CLA Shooting Brake, A-Class, C-Class, Mercedes-AMG GT en de Mercedes-Maybach S-Class. In de marge van de golfwedstrijd hebben de deelnemers ook de stad Stuttgart kunnen bezichtigen. Uiteraard werd ook een bezoek gebracht aan het Mercedes-Benz Museum en werd de tweede avond traditioneel afgesloten met een ‘Volksfest’ in Cannstatter Wasen.

image

Sport voor het goede doel

Ook dit jaar zette de MercedesTrophy zich in voor een goed doel, meer bepaald de ‘Laureus Sport for Good Foundation’. Mercedes-Benz is één van de oprichters van deze stichting die met sport de sociale uitdagingen van de wereld aangaat. Wereldwijd sponsort deze vereniging meer dan 150 projecten die voornamelijk gericht zijn op hulp aan kinderen die lijden onder armoede, geweld, oorlog, drugs, discriminatie of aids.

image